ClubRoadster.net banner

1 - 20 of 92 Posts

·
Registered
Joined
·
33 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Drove the car home one day just fine hitting the usual bumps on the road here and there. Next day started up the car and it sounded a little funny then just sputtered out and died on me. I know its not the battery because it turns over just fine and I actually bought a new one, I'm thinking maybe I hit something underneath that is causing it not to start? Idk. This is my first Miata, so not too familiar with it at all.

Any help would be appreciated as this is my daily and need it running again.
 

·
Registered
Joined
·
55 Posts
Well while I was drving my 91 home I hit a bumb and my car sputtered to a stop i have changed the CAS (camshaft angle sensor) , AFM (air flow meter) the stock FPR (fuel pressure regulator), and the Ignitor under the hood and the fuel pump and still cant get mine to start it just turns and turns i can get it to run if I put somthing in the afm sensor to keep it open . I wish i could help but i am in the same boat...
 

·
Accepting donations.
Joined
·
3,366 Posts
Slamming is dumb you probably broke your oil pan and now your fucked.

But check grounds and **** by doing that to your car you have to expect **** to break.
 

·
Registered
Joined
·
33 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Slamming is dumb you probably broke your oil pan and now your fucked.

But check grounds and **** by doing that to your car you have to expect **** to break.
Slamming isn't dumb its fun. :phillyb: I have a slammed miata, get over it. I think it would be pretty obvious if I broke my oil pan, and I do expect **** to break but thanks for your .02.
 

·
Accepting donations.
Joined
·
3,366 Posts
hokay brahh.

Check **** close to the ground then like your crank sensor, grounds, or actually go out and try to diagnose the problem and tell us what you HAVE done.
 

·
Registered
Joined
·
33 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Checked everything underneath the car. No cracks and what not so I have ruled out the possibility that the problem is from under the car.

I would check the crank sensor but don't know where the location of that is lol.

I been searching around and read something about the fuel pump might be the problem but idk how to check if that is working or not either. I have about less then a quarter tank of gas, should I try to add more?

I have checked the fuses and they're all good. When I tried starting it again it sounds like it almost catches. I tried tapping the gas just a bit as I started it but that doesn't work. :/
 

·
Registered
Joined
·
33 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Figured out how to test fuel pump by connecting the F/P and GND in the diagnostics box and turning the car on and it seems to be in working order so I can cross that off the list.
 

·
Accepting donations.
Joined
·
3,366 Posts
Now see if you have spark.

Crank sensor is pointing at the crank. Go figure right?
 

·
Murse Magnet
Joined
·
7,819 Posts
well **** I just took a look at the only other thread you made and what is the deal with this.


Well theres your problem. My bet is you broke something down under the car or something got disconnected.
 
1 - 20 of 92 Posts
Top